Externe

Coronavirus: Rusia a depăşit 32.000 de cazuri; numărul deceselor a ajuns la 273

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia a anunţat astăzi, 17 parilie, că a înregistrat 32.008 de cazuri de COVID-19, dintre care 4.070 în ultimele 24 de ore, un nou record, iar capitala Moscova, principalul focar, ar urma să atingă vârful epidemiei în două-trei săptămâni, potrivit AFP și Agerpres.

Aproape jumătate din noii bolnavi înregistraţi vineri sunt din Moscova (+1.959), capitala fiind urmată de regiunea din jurul său (+472) şi de al doilea oraş al ţării, Sankt-Petersburg (+424).

În total, 273 de persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care 41 în cursul ultimelor 24 de ore.

Moscova, a cărei populaţie de 12 milioane de locuitori trăieşte în mare parte în izolare de la sfârşitul lunii martie, „se va confrunta cu săptămâni dificile”, a spus Anastassia Rakova, viceprimar responsabil de chestiuni sociale, într-un mesaj video transmis pe reţelele de socializare.

„Vârful îmbolnăvirilor ar urma să se înregistreze în următoarele două-trei săptămâni”, a atras ea atenţia.

Primăria capitalei ruse şi-a exprimat joi îngrijorarea că moscoviţii nu respectă cu suficientă rigoare izolarea care a fost decretată cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie.

Rusia a efectuat peste 1,7 milioane de teste, însă autorităţile au recunoscut lipsa lor de fiabilitate, chiar dacă această s-a îmbunătăţit în ultimele două săptămâni.

loading...

Comments are closed.