Alte știri

Corpul neînsufleţit a unui tânăr de 19 ani, găsit într-un lac din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii au fost alertați în seara zilei de 28 iunie pentru a recupera din lacul “Muzeul Satului” cadavrul unui tânăr în vârstă de 19 ani.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Apelul la 112 a fost  recepționat la ora 22:49. Potrivit primelor informații băiatul s-ar fi înecat în lacul situat pe bulevardul Dacia 50/8.

Ajunși la fața locului, salvatorii au stabilit că un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului. În cel mai scurt timp angajații IGSU au extras din apă cadavrul bărbatului.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept. Î

n acest context IGSU, avertizează repetat cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de securitate la scăldat. Oamenii sunt rugați să meargă la bazinele acvatice amenajate cu stații de salvare. Totodată, nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, în condiții meteorologice nefavorabile, dar și în stare de ebrietate. Maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copii în timpul vacanțelor de vară și să evite scăldatul și aflarea acestora de unii singuri în preajma bazinelor acvatice.

Conform IGSU, de la începutul anului 2020 în iazurile și râurile din țară și-au pierdut viața 26 de persoane inclusiv 3 minori.

loading...

Comments are closed.