Corșicova s-a adresat la CEDO în legătură cu excluderea sa din alegerile locale din Bălți

Arina Corșicova, candidat independent la alegerile locale din Bălți, s-a adresat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pe motiv că nu a fost lăsată să participe la al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de primar în noiembrie 2023.

Această interdicție a provocat o mare nemulțumire nu doar pentru candidat, ci și pentru mulți observatori electorali și cetățeni obișnuiți, care o consideră nejustificată și în contradicție cu principiile democratice.

“Am fost pe locul al doilea din 14 candidați la funcția de primar și am ajuns în turul al doilea, dar consiliul electoral de circumscripție din municipiu m-a exclus din alegeri după obiecțiile liderului partidului concurent. Consider că este o decizie nedreaptă care subminează democrația”, a declarat ea.

Potrivit acesteia, scopul principal al sesizării la CEDO este de a asigura dreptatea și de a proteja dreptul tuturor cetățenilor de a participa la alegeri.

“Ceea ce s-a întâmplat la Bălți în toamna anului trecut este un precedent foarte periculos și nu am nicio îndoială că autoritățile vor folosi un astfel de instrument pentru a lupta împotriva candidaților opoziției în viitor!”, a adăugat ea.

Hotărârea CEDO privind acest caz va fi importantă pentru dezvoltarea ulterioară a proceselor democratice din Moldova. Ea poate deveni un punct de plecare pentru schimbări în sistemul electoral pentru a preveni astfel de abuzuri în viitor și pentru a asigura șanse egale pentru toți candidații.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share