Politic

Corupția în Primăria Chișinău. Ceban dezvăluie câți bani cereau funcționarii pentru a rezolva „orice întrebare”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a dezvăluit cum funcționau schemele de corupție în Primăria Capitalei. Conform primarului, funcționarii pretindeau de la 20 la 100 000 euro pentru a rezolva orice întrebare.

„Am avut întâlniri cu mai mulți agenți economici săptămâna și am auzit de sume de care vreți, de la 20 la 100 de mii de euro pentru rezolvarea unor întrebări. Vreau să nu mai aud de așa ceva. O să discutăm cu fiecare agent economic ca în temei legal să-și rezolve întrebările”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței de luni a serviciilor Primăriei Capitalei.

Primarul General a acuzat juriștii Primăriei, care în realitate ar pierde intenționat procesele de judecată în cazul contractelor de vânzare-cumpărare a terenurilor municipalității.

„Juriștii noștri nu se prezintă la ședințele de judecată, cazurile sunt scoase de pe rol și în așa mod noi pierdem terenuri și alte bunuri municipale”, a punctat și viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

Ceban a spus că personal se va adresa cu demersuri la  Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel,  pentru a fi informat despre absența nemotivate la ședințele de judecată a juriștilor Primăriei.

 

loading...

Comments are closed.