Cota TVA pentru HORECA ar putea fi micșorată de la 15% până la 12%

Guvernul propune reducerea cotei TVA de la 15% la 12% pentru sectorul HoReCa. Noul regimul TVA este prevăzut în proiectul de lege privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021.

Respectiv, urmează a fi aplicată cota redusă a TVA de 12% la serviciile de cazare, precum și pentru produsele alimentare și băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, realizate în cadrul sectorului HoReCa.

Potrivit Guvernului, măsura are drept scop asigurarea susținerii întreprinderilor din sectorul respectiv, care este afectat de consecințele crizei pandemice. Concomitent, prin implementarea măsurii de reducere a cotei TVA pentru sectorul HoReCa se mizează pe asigurarea unor efecte pozitive pentru bunăstarea social-economică a cetățenilor. Totodată, aplicarea măsurii date vine în paralel cu efecte pozitive asupra sporirii conformării fiscale a agenților economici în domeniu.

Documentul urmează să fie aprobat de Guvern și adoptat de către Parlament.

Amintim, în septembrie 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a majorat cota TVA pentru sectorul HoReCa de la 10% la 20%. Ulterior, în aprilie 2020, Guvernul Chicu a diminuat cota TVA pentru HoReCa de la 20% la 15%.

Sursa:  Politics.MD

Citește și: Dezvoltarea economică și oportunitățile de piață, discutate pe Platforma Parteneriatului Estic

Total
0
Shares
Total
0
Share