Externe

COVID-19 a făcut primele victime în SUA mai devreme decât s-a crezut inițial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două persoane decedate în statul California, la începutul şi la mijlocul lunii februarie, au fost primele victime ale noului coronavirus în SUA, cu mai multe săptămâni înainte de primul deces înregistrat oficial din această cauză, a anunţat medicul legist al comitatului Santa Clara, citat de France Presse.

Autopsiile realizate în cazul celor două persoane, decedate la domiciliu lor în 6 şi 17 februarie, au permis concluzia că decesul lor a fost provocat de COVID-19, a afirmat el într-un comunicat, după ce primise confirmarea de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) din SUA.

Până la această declaraţie, primul deces oficial de coronavirus fusese consemnat la 26 februarie, în statul Washington (vest).

Decesul unei alte persoane, tot în comitatul californian Santa Clara, dar de această dată în 6 martie, este atribuit de asemenea noului coronavirus, a adăugat medicul legist.

„Aceste trei persoane au decedat la domiciliul lor, într-un moment în care noi dispuneam de foarte puţine teste şi doar prin intermediul CDC”, a subliniat el.

Aceste teste erau pe atunci rezervate indivizilor care prezentau anumite simptome şi călătoriseră recent, a mai precizat medicul.

Acelaşi funcţionar a adăugat că se aşteaptă să fie înregistrate în viitor şi alte decese provocate de COVID-19 şi trecute neobservate până acum în comitatul Santa Clara.

Numărul cazurilor de COVID-19 în comitatul Santa Clara este de cel puţin 50 de ori mai ridicat decât cel anunţat oficial, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford din California, făcut public în această săptămână, care se bazează pe teste de sânge de la peste 3.000 de voluntari.

SUA sunt ţara cea mai afectată de COVID-19, cu 44.845 decese, contabilizate până marţi de Universitatea Johns Hopkins. Peste 820.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost diagnosticate în toată ţara.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: Coronavirus: Peste 2.700 de morţi în 24 ore în SUA, unul din cele mai grave bilanţuri zilnice

loading...

Comments are closed.