Social

COVID-19: Autoritățile din Moldova au dispus testarea masivă a populației din cadrul focarelor de infecție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorca Dumbrăveanu, au anunțat, în cadrul briefingului de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, că a fost demarată acțiunea de testare masivă a populației din focarele de infecție, relatează Telegraph.md

Decizia cu privire la această tactică a fost adoptată luni, astfel că, de două zile s-au intensificat testările în focarele de infecție cu COVID-19.

În categoria focarelor de infecție intră instiuțiile medicale, centrele de plasament a persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, dar și focarele comunitare, adică localitățile în care a fost înregistrat un număr impunător de cazuri.

Prin această strategie se urmărește protejarea medicilor, prevenirea infectării pacienților, dar și securizarea persoanelor din grupele cu un risc sporit de infectare.

Menționăm că, în prezent, țara noastră dispune de circa 100 000 de teste și urmează și deschiderea unor noi laboratoare de procesare a acestora.

Citește și: Igor Dodon a anunțat de când va începe livrarea echipamentelor medicale în raioanele țării, din lotul recent adus din China

 

loading...

Comments are closed.