Actual

Covid-19 în Transnistria: Ce măsuri au fost anunțate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În regiunea transnistreană au fost adoptate măsuri „în oglindă” pentru protejarea locuitorilor împotriva COVID-19, iar perioada pentru care vor fi aplicate măsuri adiționale este stabilită până la 5 aprilie curent.

Biroul Politici de Reintegrare este în legătură permanentă cu negociatorul-șef din partea Tiraspolului pentru a depăși anumite situații incomode pentru cetățeni.

Astăzi, la direct au fost facilitate unele situații de la Varnița, Dubăsari, și s-a reacționat la unele solicitări ale Liceului Teoretic ,,Evrica” din or.Râbnița.

BPR reamintește că administrația de la Tiraspol a introdus măsuri dictate de starea de urgență din Republica Moldova, în particular introducerea măsurilor de carantină, de a limita intrarea persoanelor străine, cu excepția celor care pot proba viza de reședință, angajații misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale, transportul de mărfuri (produse alimentare și produse de prima necesitate).

Având în vedere situația creată, BPR a agreat, în prealabil, cu Tiraspolul asupra unor măsuri necesare de a facilita circulația categoriilor de persoane care au nevoie de acces imediat la locurile de muncă: medicii și personalul instituțiilor medicale din Zona de Securitate, precum și cei care trebuie să se deplaseze pentru preluarea testelor COVID-19, angajații organelor de drept (instituțiile penitenciare, polițiștii, vama), personalul centrelor de plasament din Cocieri și centrului de reabilitare a invalizilor, veteranilor muncii și războiului, astfel fiind remisă o notificare scrisă prin intermediul reprezentantului politic din partea Chișinăului, doamna Cristina Lesnic.

Se asigură o conlucrare cu Misiunea OSCE din Chișinău, prin informarea asupra solicitărilor și necesităților ce se impun, reieșind din realitățile existente.

Biroul politici de reintegrare va continua să mențină dialogul la toate nivelurile pentru a asigura o comunicare activă, în regim de lucru și va acorda sprijin cetățenilor, indiferent că se află pe malul drept sau stâng, care au nevoie să fie informați sau ghidați.

Astfel, BPR cheamă la calm și solidaritate cu instituțiile administrației publice centrale pentru conjugarea eforturilor în vederea depășirii situații dificile cu care se confruntă Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.