Actual

COVID-19 MOLDOVA // Un bloc locativ din orașul Ialoveni a fost plasat în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bloc de locuit cu 10 etaje din Ialoveni a fost plasat în carantină, luni, 13 aprilie, ora 13:00, după ce trei locatari au fost diagnosticați cu Covid-19, transmite Telegraph.md.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale a orașului, informează Primăria Ialoveni într-un comunicat de presă.

Carantina a fost instituită pe un termen de 14 zile, timp în care locatarii vor fi obligați să respecte condițiile prevăzute în asemenea cazuri. De asemenea, pentru a stopa răspândirea infecției, locatarii vor efectua zilnic lucrări de dezinfectare a clădirii și terenului adiacent.

Inspectoratul de Poliție Ialoveni a instituit un punct de control pentru monitorizarea respectării regimului de izolare de către locatari, care vor putea ieși din casă în baza unui permis special pentru maximum 45 de minute, o dată pe zi, câte un singur membru al unei familii.

Locatarii sunt obligați să poarte cu sine un act de identitate și vor semna, la ieșirea din casă, o declarație pe propria răspundere.

Cei care au animale de companie, au voie să iasă doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de 20 minute, pentru a plimba animalele de companie, fără să contacteze cu alte persoane, cu respectarea normelor de precauție privind prevenirea răspândirii și combaterea infecției Covid – 19.

Locatarii blocului sunt obligați să anunțe zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii.

Asistenții sociali din orașul Ialoveni împreună cu administratorul blocului locativ vor identifica persoanele în etate, singuratice, persoane cu dizabilități și alte categorii de persoane vulnerabile din bloc și vor organiza realizarea măsurilor de asigurare cu produse alimentare, medicamente și alte mărfuri vitale de strictă necesitate.

La ziua de ieri, 13 aprilie, Primăria Ialoveni raporta în oraș – 13 cazuri confirmate cu Covid-19 și alte 82 de persoane în izolare.

Citește și: Detalii privind încasările la bugetul de stat sub formă de donații pentru combaterea COVID-19. Câți bani au fost acumulați până acum

loading...

Comments are closed.