Alte știri

Cozi la centrele de vaccinare din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chisinau care doresc să se vaccineze. Oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare și la Centrul municipal creat, a anunțat Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău.

Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de cca 3 ori: de la 1300 în data de 29 aprilie, la peste 3500 la ziua de ieri.

“Am solicitat să fie vaccinați toți cei care doresc, deoarece nu este corect să păstrăm vaccinurile la frigider, iar mai multe persoane anterior refuzau imunizarea.

Vaccinarea trebuie să devină accesibilă pentru fiecare.

Nu trebuie să birocratizăm procesul.

În lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, am luat decizia ca administrarea serului să se facă în baza adresării libere, chiar dacă au fost observate la anumite centre de vaccinare mici aglomerații.

Un număr atât de mare de doritori de a se vaccina ne bucura: este evident că populația este responsabilă și conștientă de beneficiile vaccinării.

Păstrăm distanța, chiar dacă stăm câteva minute în plus la coadă pentru imunizare.
Vom analiza în permanență situația și, la necesitate, vom activa centre de vaccinare suplimentare”, a declarat edilul.

Amintim că începând cu ziua de marți a început vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V, adus în țară cu aportul lui Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.