Alte știri

Cozi lungi la vaccinare în Ankara. Turcii așteaptă să se vaccineze ca să scape de restricții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cozi lungi la vaccinare luni seară în capitala Turciei, Ankara. Dorind să scape de restricții, sute de turci s-au grăbit să se imunizeze, după ce au devenit eligibili toți cei cu vârste de peste 55 de ani.

Țara cu aproape 84 de milioane de locuitori a dat startul campaniei de imunizare la mijlocul lunii ianuarie. De atunci 14% din populație a primit cel puțin o doză. 9% a primit și rapelul.

Însă, situația sanitară în Turcia se agravează, este acum pe locul patru în lume la numărul de cazuri noi. Așa că au revenit carantinele de sfârșit de săptămână. De asemenea, au fost interzise mesele comune de Ramadan.

Autoritățile au dat vina pe faptul că oamenii nu respectă regulile, dar și pe răspândirea noilor variante mai contagioase de SARS CoV-2.

Turcia a anunţat că aşteaptă turişti britanici şi din alte ţări în sezonul estival, precizând că nu va solicita dovadă de vaccinare.

Luna aceasta, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

Infecțiile și decesele zilnice au crescut în ultima lună după ce Ankara a anunțat o perioadă de revenire treptată la viața normală.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.