Alte știri

Creatorul antivirusului McAfee a fost găsit mort în închisoare, la Barcelona: „Se pare că s-a sinucis”

Pinterest LinkedIn Tumblr

John McAfee, creatorul american al celebrului software antivirus omonim, a fost găsit mort în celula sa la scurt timp după ce o instanță a dispus extrădarea acestuia în Statele Unite, unde a fost acuzat de evaziune fiscală, au anunțat miercuri, 23 iunie, autoritățile penitenciare, scrie News.in-24

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Omul de afaceri în vârstă de 75 de ani își ispășea pedeapsa în închisoarea Brians 2, lângă Barcelona. „Se pare că s-a sinucis”, a explicat un purtător de cuvânt al autorităților penitenciare din Catalonia, regiunea din nord-estul Spaniei.

După ce și-a făcut avere cu antivirusul în anii 1980, John McAfee devenise un guru al criptomonedelordin care pretindea că câștigă 2.000 de dolari pe zi.

El a fost arestat în octombrie 2020 pe aeroportul din Barcelona, chiar înainte de a urca într-un avion către Istanbul, a doua zi după publicarea de către un procuror american a unui act de acuzare împotriva sa. El a fost trimis în judecată pentru că nu a raportat venituri de milioane de dolari din promovarea criptomonedelor, servicii de consultanță, conferințe și drepturi vândute, astfel încât să poată fi realizat un documentar despre viața sa.

Potrivit justiției americane, John McAfee ascunsese și proprietăți, inclusiv proprietăți imobiliare, un iaht și o mașină, punându-le în numele altor persoane. Autoritățile americane au emis un mandat de arestare prin INTERPOL și au solicitat extrădarea acestuia. El risca să fie condamnat la 30 de ani de închisoare.

Antreprenorul, care fusese suspectat și de crimă în Belize în 2012, a fost de asemenea pus sub acuzare în martie de sistemul de justiție american pentru că a promovat fanilor săi pe Twitter mai multe operațiuni legate de criptomonede.

 

 

loading...

Comments are closed.