Creatorul personajelor Astérix​ și Obelix s-a stins din viață

Albert Uderzo, caricaturistul francez care a creat personajele Astérix​ și Obelix în 1959, alături de Rene Goscinny, a murit la vârsta de 92 de ani.

“Albert Uderzo a murit în somn în casa sa din Neuilly în urma unui atac de cord, fără legătură cu noul coronavirus. Era foarte obosit de câteva săptămâni”, a anunțat Bernard de Choisy, soțul fiicei sale.

Născut din imigranți italieni, Uderzo s-a retras din activitate în 2011. Seria Astérix, pe care a creat-o alături de Rene Goscinny, a fost lansată în 1959 în revista franceză Pilote și a devenit faimoasă în toată lumea.

Seria Astérix urmărește aventurile unui războinic gal din anul 50 Î.e.n care primește o poțiune magică și dobândește super puteri. Alături de prietenul Obelix, păstrează satul său – ultimul care nu s-a predat Imperiului roman – în siguranță.

Seria Astérix s-a vândut în peste 380 de milioane de exemplare la nivel mondial, fiind tradusă în peste 100 de limbi. Un parc tematic pe această temă a fost deschis lângă Paris în 1989.

Uderzo și Goscinny au scris colaborat până la moartea celui din urmă, în 1977. Ulterior, Uderzo a continuat seria până în 2009.

Sursa: digi24.ro 

Citește și: Violatorul de la Hollywood are COVID-19

Total
0
Shares
Total
0
Share