Cristina Gherasimov a avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei Europene

La Chișinău s-a desfășurat misiunea de programare anuală a Comisiei Europene, astfel secretarul de stat Cristina Gherasimov s-a văzut cu reprezentanții Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea și Serviciului European de Acțiune Externă, cu scopul de a discuta prioritățile de cooperare pentru 2024, necesitățile de asistență, precum și abordarea subiectelor conexe procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În acest sens, a fost relatat stadiul de implementare a celor trei recomandări formulate de Comisia Europeană și informarea referitor la aprobarea actualizării Planului Național de Aderare 2024-2027 care cuprinde recomandările Comisiei Europene reflectate în Raportul de Extindere 2023.

Adițional, au fost subliniate eforturile instituțiilor naționale în cadrul procesului de autoevaluare a legislației naționale cu acquis-ul UE. Subsecvent, în contextul deciziei pozitive a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova, interlocutorii au proiectat etapele relevante ce urmează a fi parcurse pentru avansarea dialogului cu Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share