Criza din Venezuela continuă: Trump nu exclude o intervenție militară! Reacție furioasă a Rusiei

Criza din Venezuela, Trump nu exclude o intervenție militară, Reacție furioasă a Rusiei putin, geopolitica secolul 21, america de sud

Atmosferă explozivă la Caracas după ce Statele Unite, Canada si Brazilia l-au recunoscut pe liderul opoziției din Venezuela drept președinte interimar. Rusia a avertizat SUA în legătură cu o intervenție militară în Venezuela. Întrebat dacă ar putea trimite soldaţi americani în Venezuela, Donald Trump a răspuns:“Nu avem nimic prevăzut, dar toate opţiunile sunt pe masă.”

Kremlinul a lansat un avertisment Casei Albe prin Sergei Ryabkov, adjunct al ministrului de Externe din Rusia. ”Avertizăm împotriva unei intervenţii militare. Considerăm că ar fi un scenariu catastrofic, care ar clătina fundaţia modelului de dezvoltare pe care îl vedem acum în America Latină”, a declarat Ryabkov.
 
“Vedem în acţiunile fără jenă ale Washingtonului o nouă demonstraţie de ignorare totală a normelor şi principiilor dreptului internaţional”, adaugă MAE rus. ″Îi invităm pe politicienii venezueleni rezonabili, care se opun guvernului legitim al lui Maduro, să nu devină pioni ai unei partide de şah străine”, continuă comunicatul.
Juan Gauido, liderul opoziţiei din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar miercuri, obţinând susţinerea Statelor Unite şi a mai multor state din America Latină. Preşedintele Nicolas Maduro, care ar fi preluat al doilea mandat în urma unor alegeri frauduloase, a rupt miercuri seară relaţiile cu Statele Unite. Maduro le-a cerut diplomaților americani să plece din țară în 72 de ore și a acuzat guvernul american că a ordonat “o lovitură de stat fascistă”.
 
Casa albă a descris regimul Maduro drept “lipsit de legitimitaete” și declară parlamentul țării condus de Juan Guaidó “singura putere legitimă în Venezuela”.
sua rusia , criza in venezuela , Juan Guaidó Nicolás Maduro
Total
0
Shares
Total
0
Share