Politică

Criză politică în Estonia: Partidele din Parlament nu se pot înțelege cu privire la învestirea unui nou guvern

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Estonia, lidera Partidului Reformei, Kaja Kallas, nu a obținut confirmarea Parlamentului pentru a forma viitorul guvern, așa că este de așteptat ca preşedintele țării să-l însărcineze acum pe fostul premier Juri Ratas, şeful Partidului de Centru, cu formarea noului guvern.

Kaja Kallas, fostă eurodeputată, ar fi fost prima femeie premier din Estonia, dar a obținut numai 45 de voturi din cele 51 necesare, scrie Europa Libera. 

Partidului Reformei a obţinut cele mai multe voturi în alegerile generale din 3 martie, dar premierul în exerciţiu Juri Ratas a reușit de atunci să formeze o coaliție cu partidul Pro Patria (conservatoare) şi cu extrema dreaptă eurosceptică EKRE. Cele trei partide dispun de o majoritate în Parlament.

Amintim că Estonia este una din cele trei țări baltice care, la fel ca Moldova, au făcut parte din URSS. După ce și-a declarat independență, Estonia a devenit membră a UE și NATO. Deși are o populație foarte mică (1,3 milioane locuitori), totuși țara are o economie puternică.

loading...

Comments are closed.