Alte știri

Croația vrea să-și relanseze turismul prin vaccinarea personalului hotelier și teste subvenționate pentru turiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile croate au lansat vineri o campanie guvernamentală, în valoare de mai multe milioane de euro, care are drept obiectiv vaccinarea a aproximativ 80.000 de lucrători din sectorul turismului în săptămânile următoare precum și oferirea de teste antigen subvenționate turiștilor, informează Agerpres.ro

Hotelierii croați speră că numărul mic de vizitatori din prezent să revină la cifre mai normale începând de la mijlocul lunii mai, pe măsură ce restricțiile de călătorie sunt relaxate treptat în Europa, și pentru aceasta vor să se asigure să sunt bine pregătiți.

Investim puternic în sejururi sigure pentru oaspeții noștri, de la dezinfecție și geamuri de protecție la recepție, la mai mult personal care să servească mâncarea și până la proceduri de înregistrare și plăți digitale„, a declarat Eva De Zan Prusina, director de PR la grupul Plava Laguna, care deține hotelul Parentium din stațiunea Porec.

În mod normal, turismul este responsabil pentru o cincime din economia Croației, însă pandemia de Covid-19 a dus la înjumătățirea veniturilor din turism în 2020, până la aproximativ 4,8 miliarde de euro.

Grație campaniei guvernamentale lansată vineri, Banca Centrală a Croației se așteaptă ca veniturile din turism să ajungă în acest an până la 70% din nivelul normal, o perspectivă optimistă împărtășită și de ministrul croat al Turismului, Nikolina Brnjac.

Am alocat aproximativ 20 de milioane de kuna (3,18 milioane dolari) pentru cumpărare de teste antigen, pentru care turiștii vor plăti doar un preț simbolic„, a spus Nikolina Brnjac. Aceasta a adăugat că vizitatorii vor primi rezultatele testelor înainte de a se întoarce acasă.

Grupul hotelier Plava Laguna, care deține 20 de hoteluri în trei locații, oferă deja teste COVID-19 la cele trei hoteluri ale sale care sunt deschise în acest moment, la un preț de cost cuprins între 17 și 63 de euro de persoană.

Salutăm decizia Ministerului Turismului de a subvenționa testele„, a spus managerul Eva De Zan Prusina.

Citește și: Țara europeană care a trecut de vârful celui de-al treilea val de Covid-19

loading...

Comments are closed.