Politică

DOC // CSJ a emis o nouă decizie în privința Partidului PATRIA

Pinterest LinkedIn Tumblr

După aproape 7 ani de litigii, dar și după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că Partidul Politic „Patria”, al cărei cap de listă era Renato Usatîi, a fost exclus ilegal din cursa pentru alegerile parlamentare din 2014, formațiunea obține victorie și în instanța aflată în vârful ierarhiei sistemului judiciar din Republica Moldova.

Mai exact, în 7 aprilie 2021, Curtea Supremă de Justiție și-a revizuit propria decizie din noiembrie 2014, prin care Partidul Politic „Patria” a fost scos din cursa electorală pentru alegerile parlamentare. Instanța și-a anulat propria hotărâre și a emis una nouă, care prevede că solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a anula înregistrarea Partidului Politic „Patria” în alegerile parlamentare a fost una ilegală, nu s-a bazat pe probe și încalcă drepturile cetățenilor la alegeri libere.

Prin urmare, instanța recunoaște constatarea CEDO în decizia sa, luată în acest dosar, și anume – „caracterul arbitrar al hotărârilor adoptate de către instanțele naționale”.

Decizia integrală poate fi citită pe www.csj.md – pagina web a Curții Supreme de Justiție

loading...

Comments are closed.