CSM a anunțat concurs pentru suplinirea a 17 posturi vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat concurs pentru suplinirea a 17 posturi vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Judecătorii pot depune dosarele până la 8 iulie, scrie Moldpres.md

Potrivit CSM, anunțul privind concursul respectiv a fost publicat în Monitorul Oficial, iar cererile de participare la concurs urmează a fi depuse până la data de 8 iulie 2024.

Doritorii trebuie să prezinte următoarele acte: cererea de participare la concurs; curriculum vitae actualizat; motivarea personală; certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii.

Conform art. 6 alin. (5) din Legea nr. 544 din 20 iulie 1995 cu privire la statutul judecătorului, la funcţia de judecător al Curţii de apel poate candida persoana cu o vechime în muncă în funcţia de judecător de cel puţin patru ani.

Curtea de Apel Chișinău a rămas la începutul lunii mai fără jumătate din magistrați, după ce aceștia au depus cereri de demisie și nu au acceptat să fie evaluați.

Total
0
Shares
Total
0
Share