CSM caută un judecător care să exercite interimatul funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani

La 10 iunie 2024 prin decretul președintelui Republicii Moldova Maia Sandu nr.1481-IX, judecătorul Stella Bleșceaga de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a fost promovată în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

În context, se reține că anterior la 24 iunie 2022, Stella Bleșceaga a fost desemnată pentru exercitarea interimatului funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, până la completarea funcției vacante în modul stabilit de lege.

Prin urmare, în rezultatul promovării judecătorului Bleșceaga la instanța ierarhic superioară, la moment se impune necesitatea desemnării unui judecător al instanței care să exercite interimatul funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Drept consecință, în vederea executării art. 4 alin.(1) lit. e) al Legii nr. 947/1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, și în contextul în care Judecătoria Chișinău reprezintă instanța cea mai mare și cu cel mai voluminos număr de dosare, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să desemneze un judecător care să exercite interimatul funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, până la completarea funcției vacante în modul stabilit de lege.

În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii invită judecătorii din cadrul instanței judecătorești vizate să depună cererile de intenție privind exercitarea interimatului funcției de vicepreședinte cu anexarea unui scurt plan de acțiuni, la Secretariatul CSM până la 21 iunie 2024 inclusiv.

Total
0
Shares
Total
0
Share