CSP a anunțat un nou concurs la funcția de Procuror General

CSP
 

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) anunță despre publicarea Hotărârii de modificare a Regulamentului cu privire la modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, adoptată în ședința din 15.04.2024.

De menționat că respectivele modificări operate la cadrul regulator subsecvent legii ar asigura previzibilitate și predictibilitate concursului în speță, dar, totodată, va consolida responsabilitatea individuală și colegială în procesul derulării concursului de selecție a candidatului la funcția de Procuror General.

Subsecvent, CSP a anunțat astăzi un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, candidații la această funcție pot să depună dosarele la concurs până la data de 15.05.2024, inclusiv, ora 17:00.

Pe această cale, CSP încurajează înscrierea potențialilor candidați pentru participarea într-un concurs competitiv, obiectiv și bazat pe principiul meritocrației.

Potrivit Regulamentului, după depunerea dosarelor va avea loc proba admisibilității candidaților, aprobarea calendarului de desfășurare a probei interviului, urmată de procedura evaluării externe a procurorilor.

Exercițiul în cauză este unul foarte important, deoarece sistemul Procuraturii are un rol semnificativ în arhitectura sistemului de justiție a Republicii Moldova, fiind una din piesele de rezistență în procesul de reformă a justiției.

Total
0
Shares
Total
0
Share