Actual

CSP a decis cine va examina aspectele din sesizarea împotriva lui Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, va examina aspectele invocate de deputatul PAS, Lilian Carp, în sesizarea depusă la Consiliul Superior al Procurorilor împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo. O decizie în acest sens a fost luată cu majoritatea voturilor, în cadrul ședinței de astăzi a CSP, transmite IPN.

Potrivit președintei CSP, Angela Motuzoc, au fost formulate și opinii separate în ceea ce privește procurorul desemnat, dar și în privința admiterii sesizării, fără a menționa însă, despre cine este vorba.

În sesizarea depusă, deputatul Lilian Carp, președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupție pasivă. Acesta invocă legături dintre Veaceslav Platon și Alexandr Stoianoglo în spălătoria de bani, numită „Laundromat”.

Subiectul a fost examinat în ședință extraordinară, la care a venit și procurorul general, Alexandr Stoianoglo, dar nu i s-a permis să-și prezinte poziția. Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a invocat faptul că venirea procurorului este neregulamentară, întrucât pentru invitarea procurorului au votat numai patru membri CSP din nouă.

loading...

Comments are closed.