CSP-ul capturat de PAS are un nou președinte

Astăzi a avut loc prima ședință a Consiliului Superior al Procurorilor în noua componență, din care fac parte membrii aleși la Adunarea Generală a Procurorilor din rândul candidaților procurori, ce au trecut testul integrității etice și financiare (testul politic pre-vettingul).

Conform Regulamentului CSP, a fost ales președintele Consiliului, în persoana domnului Dumitru Obadă.

“Îi urez mult succes în noua sa funcție, perseverență și determinare, pentru ca împreună cu membrii Consiliului, dar și în colaborare cu toate instituțiile statului și alte profesii juridice să contribuie la reformele pe segmentul justiției și combaterii corupției, dar și la creșterea calității sistemului procuraturii.

CSP are un rol esențial, întrucât este organul de autoadministrare al Procuraturii, care trebuie să reseteze sistemul procuraturii, să monitorizeze cu atenție activitatea procurorilor și să ia măsurile necesare în caz de abateri, să vină cu soluții pentru orice probleme, astfel încât să fie asigurată buna funcționare a sistemului, pentru protejarea drepturilor cetățenilor și a interesului public.

Acest rol este cu atât mai important cu cât așteptările din partea tuturor (cetățeni, mediul de afaceri, parteneri de dezvoltare etc.) sunt mari, dar și în contextul angajamentelor de țară asumate în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a transmis Veronica Mihailov Moraru, ministrul Justiției.

Amintim că CSP este sub controlul guvernării PAS, iar în WC-ul acestei instituții a fost dat votul decisiv pentru numirea Veronicăi Dragalin în fruntea Procuraturii Anticorupție.

Total
0
Shares
Total
0
Share