Politic

Cu ce transport va merge Erdogan la Comrat? Nu e vorba de un automobil!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Republicii Turcia Recep Tayyip Erdogan, care se află într-o vizită oficială de două zile în ţara noastră, urmează să-şi petreacă a doua zi în sudul ţării, la Comrat.

Potrivit autoblog.md, în după amiaza zilei de ieri, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, au aterizat două elicoptere de model Sikorsky S-92 HELIBUS. Aeronavele ar fi fost aduse cel mai probabil, pentru zborul preşedintelui turc şi a delegaţiei oficiale până la Comrat şi înapoi.

Dacă va zbura şi preşedintele Igor Dodon cu unul dintre elicoptere deocamdată nu se cunoaşte.

Distanţa parcursă pe calea aerului va fi de aproximativ 85 de km.

Sikorsky S-92 HELIBUS este un elicopter de marcă americană cu două motoare turboshaft General Electric CT7-8A (2.555 de CP fiecare), construit atât pentru piaţa civilă, cât şi pentru cea militară. Echipajul este compus dintr-un pilot şi un co-pilot. La bord poate lua 19 pasageri.

Are greutate 7.030 kg, iar cea maximă poate ajunge la puţin peste 12 tone. Viteza de croazieră pe care o poate dezvolta este de 280 de km/h, iar autonomia se ridică la 1.000 de km cu un singur plin.

Elicoptere similare, dar în variantă diferită, foloseşte şi preşedintele Statelor Unite ale Americii. Preţul minim pe piaţă al unui exemplar este de 15 milioane de dolari.

loading...

Comments are closed.