Social

Cu o ”expertă” în fruntea Sănătății, situația privind COVID-19 a revenit la nivelul de la sfârșit de februarie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alte 1587 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova miercuri, 29 septembrie, iar 21 de pacienți au decedat ca urmare a complicațiilor provocate de infecție. Un număr comparabil de infectări și decese se înregistrau în februarie anul curent, până la lansarea campaniei naționale de imunizare, transmite IPN.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, condus de ”experta” Ala Nemerenco, miercuri au fot confirmate cu 378 de cazuri mai multe decât o zi mai devreme. Cele 21 de persoane decedate au vârsta cuprinsă între 38 și 88 de ani. Printre ei este și un bărbat de 55 de ani, din UTA Găgăuzia, care a decedat la domiciliu.

Miercuri au fost efectuate 9629 de teste, dintre care peste 6000 de teste rapide.

În spitale sunt internate 1958 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 154 sunt în stare extrem de gravă, iar 12 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Campania națională de imunizare împotriva noului coronavirus a început la 2 martie. În prezent, 23% din populația din Republica Moldova este imunizată cu schema completă de vaccinare împotriva COVID-19.

loading...

Comments are closed.