Cu o inflație anuală de 34%, salariile lucrătorilor medicali vor fi mai mici cu 24%

Începând cu 1 octombrie curent salariile personalului din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală vor fi majorate cu 10%, sub o treime din rata inflației anuale.

În acest sens, au fost operate modificări la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru anul 2022. Proiectul de modificare a legii a fost votat în lectură finală de Parlament.

Totodată, de la 1 septembrie curent salariile de funcție ale personalului din instituțiile bugetare ale sistemului de sănătate au fost majorate cu 5,5%.

Amintim că rata inflației anuale a ajuns la 34%, iar aceasta înseamnă că salariile lucrătorilor medicali vor fi, de fapt, cu 24% mai mici.

“Când majorezi salariul nominal cu 10%, iar inflația anuală este 34,29%, are loc reducerea semnificativă a salariului real, nu creștere.

“Diplomanta” analfabetă crede că medicii sunt la mintea ei și nu-i înțeleg ipocrizia”, a declarat Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share