Alte știri

Cu o oră înainte de culcare, părinţii trebuie să interzică accesul copiilor la dispozitivele electronice!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Părinţii ar trebui să interzică utilizarea de către copii a telefoanelor mobile, tabletelor sau computerelor, înainte de culcare şi să limiteze prin negociere cu aceştia perioadele de timp petrecute în faţa ecranelor, potrivit unor recomandări oficiale publicate la sfârşitul săptămânii trecute în Marea Britanie, relatează The Telegraph.

Experţii au notat că privitul la ecrane precum cele ale telefoanelor mobile, tabletelor sau computerelor în ora de dinainte de culcare poate tulbura somnul şi afectează totodată sănătatea şi starea generală a copiilor. În plus, perioadele lungi dedicate utilizării dispozitivelor mobile sunt asociate cu alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul.
 
Conform primelor recomandări referitoare la timpul petrecut în faţa ecranelor emise de Colegiul Regal de Pediatrie şi Sănătate a Copilului din Marea Britanie, părinţii ar trebui să impună în acest sens termene şi interdicţii. Organismul a precizat, însă, că părinţii nu au de ce să se teamă că utilizarea acestor dispozitive în restul timpului ar fi dăunătoare, neexistând suficiente motive de îngrijorare în acest sens.
 
Părinţii aud adesea că astfel de dispozitive reprezintă un risc pentru copiii lor, însă ele sunt, de fapt, instrumente valoroase cu ajutorul cărora cei mici pot explora lumea, a subliniat colegiul. Totuşi, perioadele dedicate ecranelor nu ar trebui să înlocuiască activităţile sănătoase precum exerciţiile fizice, somnul şi petrecerea timpului cu familia.
 
În ghidul elaborat de colegiul britanic au fost incluse patru întrebări care îi pot ajuta pe părinţi să afle dacă cei mici utilizează astfel de dispozitive electronice într-un mod sănătos:
– Timpul petrecut de familia dumneavoastră în faţa ecranelor este ţinut sub control?
– Utilizarea ecranelor interferează cu ceea ce îşi doreşte să facă familia dumneavoastră?
– Utilizarea ecranelor interferează cu somnul?
– Reuşiţi să controlaţi consumul gustărilor în perioada de utilizare a ecranului?
„De asemenea, este important ca adulţii din familie să ia în calcul şi perioadele petrecute de ei înşişi în faţa ecranelor astfel încât să exercite o influenţă pozitivă asupra membrilor mai tineri”, a precizat dr. Max Davie, responsabil pentru promovarea sănătăţii în cadrul colegiului.
loading...

Comments are closed.