Cu sprijinul UE și PNUD, în raionul Cahul a fost înființat un nou operator regional pentru furnizarea în comun a serviciilor publice de gestionare a deșeurilor, a domeniului public și a spațiilor verzi

Cu sprijinul UE și PNUD, în raionul Cahul din Republica Moldova a fost înființat un nou operator regional pentru furnizarea în comun a serviciilor publice de gestionare a deșeurilor, a domeniului public și a spațiilor verzi – “Servcom Sud”.

Acesta va presta servicii pentru 15 comunități învecinate din raionul Cahul, cu o populație totală de peste 18.000 de persoane. Deșeurile vor fi colectate în containere și eliminate cu ajutorul unei tehnologii specializate și depozitate în conformitate cu standardele de protecție a mediului, ce va fi benefic pentru sănătatea oamenilor și pentru mediu. De asemenea, compania va întreține drumurile și zonele adiacente instituțiilor publice.

Au fost achiziționate unsprezece echipamente, inclusiv un buldoexcavator, un miniexcavator, un motogreder, un tractor, un tocător de crengi, un încărcător frontal și altele, și a fost construit un garaj pentru a depozita echipamentele.

“Acest proiect are un impact pozitiv asupra stării mediului ambiant și sănătății populației din localitățile implicate, asupra condițiilor de trai ale oamenilor, dar și condițiilor de activitate a agenților economici din regiune “, a declarat Nicolae Beju, primarul comunei Zîrnești.

Operatorul regional a fost creat cu sprijinul programului “EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, și cu contribuția municipalităților locale. Furnizorul de servicii a primit asistență în valoare de peste 520. 000 de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share