Politic

CUB cere guvernării PAS să renunțe la proiectul Olesei Stamate cu privire la taxa de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

CUB cere guvernării să renunțe la adoptarea proiectului de lege privind taxa de stat în justiție, informează telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

CUB atenționează opinia publică că adoptarea în prima lectură a proiectului de lege privind taxa de stat a avut loc cu încălcarea mai multor acte normative privind transparența procesului decizional.

CUB consideră că proiectul promovat de PAS este ilegal și irațional din punct de vedere al statului de drept, care va afecta accesul la un proces echitabil și apărarea drepturilor constituționale.

”În loc să optimizeze actualul sistem de justiție, simplificând accesul la justiție, garantând un proces echitabil, puterea politică de la Chișinău își propune să monetizeze adresările cetățenilor în justiție ca pe niște simple tranzacții de acumulare a resurselor la bugetul de Stat. CUB este de partea cetățeanului.

Cerem majorității parlamentare PAS să renunțe la acest proiect de lege în lectura a doua și îndemnăm reprezentanții actualului legislativ să accelereze reformele veritabile în domeniul justiției!”, a mai transmis formațiunea.

loading...

Comments are closed.