CUB: Sistemul vrea în continuare să aibă studenți docili care vorbesc în șoaptă

Ion Bulgac, președintele Organizației de tineret al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, CUB Junior, susține că sistemul educațional din Moldova nu are capacitatea de a cultiva lideri, „taie aripile” studenților care sunt vocali și doresc să se afirme, și aplică criterii de evaluare a performanțelor academice bazate pe preferințe politice.

Vicepreședintele CUB, atrage atenția asupra unui caz care a avut loc la USM când teza de licență a unui membru CUB Junior a fost evaluata cu cea mai mică notă doar din cauza că acesta este parte a unei comunități politice și a fost vocal în perioada de studenție, lucru care i-a fost comunicat tânărului chiar de un membru al comisiei de evaluare.

„Nota pe care a primit-o tânărul trebuie tratată ca o consecință a faptului că în perioada studenției a dat mari bătăi de cap administrației prin modul în care s-a poziționat public față de problemele care există în această instituție. Sistemul vrea în continuare să aibă studenți docili care vorbesc în șoaptă”, susține liderul CUB Junior.

Bulgac consideră că acest caz și situația de ansamblu din sistemul educațional demonstrează lipsa de corectitudine față de studenți dar și abordarea superficială în procesul de ancorarea a sistemului în realitățile actuale.

„Sistemul educațional „își dansează ultimul dans” și se pregătește cu pași grăbiți să devină irelevant pentru că ceea ce se întâmplă astăzi în sistemul educațional din Republica Moldova are foarte puțină legătură cu realitatea pe care umanitatea o trăiește în anul 2024”, consideră Bulgac.

Total
0
Shares
Total
0
Share