Social

Culmea democrației: 5 ONG-uri de media de la Chișinău, finanțate de UE și SUA, sar în apărarea jurnaliștilor ruși care nu au fost lăsați să intre în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva ONG-uri de media din Republica Moldova s-au solidarizat cu jurnaliștii rușii care au fost interziși în Moldova din cauza că fac propagandă. 

Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul  ”Acces-Info” solicită Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să demareze o anchetă internă pentru a elucida cauzele interdicției de traversare a frontierei R. Moldova, aplicată de către Poliția de Frontieră față de doi jurnaliști ai postului RTVI din Rusia.

Potrivit site-ului RTVI, jurnaliștii urmau să ajungă la Chișinău marți, 23 ianuarie, iar această vizită ar fi fost convenită cu administrația prezidențială. Însă jurnaliștii ruși au mințit că au invitație oficială de la președintele Igor Dodon, care ar confirma scopul vizitei. La rândul său, Poliția de Frontieră afirmă că jurnaliștii nu au întrunit condițiile de trecere a frontierei pentru că nu ar fi putut  justifica scopul vizitei.

Cel mai straniu este că activitatea acestor ONG-uri de media de la Chișinău este finanțată din bani europeni și americani. Totuși asta nu le-a împedicat să sară în apărarea propagandiștilor de la Moscova.

Amintim că anterior tot aceste ONG-uri au condamnat acțiunile poliției de frontieră a Republicii Moldova, în urma căreia jurnalista rusă Irada Zeynalova a fost întoarsă de pe Aeroportul din Chișinău, înapoi spre Moscova. Totuși cu implicarea lui Dodon, a doua oară Zeynalova a reușit să intre în țara noastră.

loading...

Comments are closed.