Social

Culmea păgânismului: A fost prădată Catedrala Mitropolitană din Chișinău! Paraclisierul snopit în bătaie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parohul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM din Capitală, preotul Octavian Moșin, a scris pe pagina sa de Facebook că astăzi dimineața a fost prădată Catedrala Mitropolitană din Chișinău. Criminalii, câțiva necunoscuți, l-au pândit pe paracliserul catedralei, care tocmai a descuiat ușa casei de cult, și au tăbărât pe el. Moșin spune că acesta a fost snopit în bătaie și abia de a rămas viu. După care au furat mai multe bunuri din catedrală, în special, de la icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț, scrie Sputnik.md. 

Octavian Moșin a dat mai multe detalii pe blogul său. „Astăzi dimineața a fost pândit paracliserul Catedralei din Chișinău, care tocmai a descuiat biserica, fiind snopit (în bătaie – n.n.) de către câțiva necunoscuți. După ce l-au lăsat abia viu, au sustras mai multe bunuri din Catedrală, în special, de la icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț”, a scris părintele.
 
„Credem că e ceva ieșit din comun, încât se merge prea departe… Te cuprinde frica să stai de unul singur în biserică, le este teamă femeilor care duc diverse ascultări în sfintele lăcașe… Nu știi la ce să te aștepți!”, a mai afirmat el.
 
Deocamdată nu există o confirmare oficială a celor întâmplate de la reprezentanții Mitropoliei Moldovei și nici responsabilii de relațiile cu presa a Poliției Capitalei. 
loading...

Comments are closed.