Politic

Cum a ajuns un agent rus la conducerea SPPS? Igor Dodon a dat lovitura, Năstase și Maia Sandu – complici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul de facto al PSRM, președintele Igor Dodon, un agent deschis al Moscovei, l-a numit la conducerea SPPS pe Iaroslav Martin. Potrivit șefului statului, acesta are o experiență de peste 20 de ani în organele de forță, inclusiv în SPPS, și a ajuns la gradul de colonel. „Ceea ce nu a spus Dodon este că Iaroslav Martin a fost dat afară din sistem în 2014, fiind suspectat de legături cu agenți ruși”, scrie Actual.md.

Dosarul său și acum este în arhivele serviciilor speciale moldovenești și poate fi solicitat de către deputații care vor să studieze trecutul „patriotic” al noului șef al serviciului. Acțiunile lui Dodon se înscriu perfect în scenariul de subordonare totală a securității statului intereselor Moscovei.

Astfel, la șefia Ministerului de Interne a ajuns colegul său de proteste din 2015, liderul PPDA, Andrei Năstase. Finul de cununie al oligarhului condamnat Victor Țopa a fost acuzat, în repetate rânduri, de presă și experți, că joacă la indicațiile Kremlinului. Cea mai recentă confirmare este votul la sesiunea APCE, alături de socialistul Vlad Batrâncea, pentru revenirea Rusiei în forul european.

Alături de Năstase, un alt om de-al lui Dodon în guvernul Sandu este ministrul Apărării, Pavel Voicu, în trecut consilier al șefului statului. Iar director general al Serviciului Informații și Securitate a devenit Alexandru Esaulenco. Imediat după ce a depus jurământul, chiar de la tribuna Parlamentului, Esaulenco l-a propus pe Artur Gumeniuc, un alt consilier al lui Dodon, pentru funcția de director adjunct al SIS.
Isarov Martin – persoana din partea dreaptă, noul șef SPPS
Related image
SPPS în acțiune
loading...

Comments are closed.