Alte știri

Cum arată actorii din filmul “Moscova nu crede în lacrimi” după 36 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

În 1981 filmul “Moscova nu crede în lacrimi”, în regia lui lui Vladimir Menshov, a câştigat un premiu Oscar pentru “Cel mai bun film străin”.

Atât actorii care au jucat în roluri principale, cât și cei care au primit rolul secundare, au cunoscut faima după apariția în peliculă. Din păcate, mulți dintre aceștea nu mai sunt în viață.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Vera Alentova  – în rolul Katerina Tihomirova
75 ani

Moscova nu crede în lacrimi

Actrița Vera Alentova și regizorul Vladimir Menshov, autorul filmului-dramă “Moscova nu crede în lacrimi”, este dovada vie că dragostea pentru toată viața nu este un basm. Regizorul a început să o curteze pe Vera încă de pe băncile Școlii de Artă Teatrală din Moscova, iar în anul doi de facultate cei doi s-au căsătorit. De-a lungul timpului relația dintre ei nu a fost întotdeauna frumoasă, cuplul chiar s-a despărțit pentru o vreme, însă cum iubirea adevărată învinge întotdeauna, Vladimir și Vera și-au dat seama că nu pot trăi unul fără altul și au revenit la sentimente mai bune. Cei doi au și o fiică, Iulia Menshova, vedetă de televiziune, care avea 10 ani în momentul în care părinții săi au lansat filmul.

Interesant este și faptul că inițial regizorul i-a oferit rolul principal Irinei Kupchenko, Margaritei Terekhova și Anastasiei Vertinskaya, dar cum actrițele au refuzat, Vera Alentova, care avea 36 de ani la acea vreme, și-a salvat soțul, deși nu i-a plăcut inițial scenariul.

 

Alexey Batalov – Goșa
1928-2017

Moscova nu crede în lacrimi

Artistul a murit în iunie 2017, într-o clinică din Moscova, la vârsta de 89 de ani. Problemele de sănătate ale lui Alexei Vladimirovici au început în ianuarie anul trecut, când a fost internat pentru o fractură de col femural și operat, apoi internat din nou, în februarie, din cauza unor complicații.

Aleksei Batalov este în special cunoscut pentru rolurile din filmele „Zboară cocorii” (Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1958), „Moscova nu crede în lacrimi” (Oscar pentru cel mai bun film străin în 1981) sau „Doamna cu cățelul” (1960).

Batalov mai era cunoscut și pentru poziția sa antibolșevică. Actorul a refuzat să joace rolul lui Lenin, s-a opus introducerii trupelor sovietice în Cehoslovacia și l-a criticat deschis pe Stalin (printre victimele represiunii staliniste se regăseau și membri ai familiei Batalov).

Vedeți toate personajele din film AICI.

loading...

Comments are closed.