Cum arată clasamentul țărilor cu cele mai mari rezerve de aur în 2024

Rezerva de aur a unei țări arată stabilitatea economică a acesteia. De altfel, aceste rezervă dictează și poziția pe care țara respectivă o are în comerțul internațional și politicile monetare. În perioadele de depreciere valutară, aurul devine o resursă foarte importantă, scrie Realitatea.md

Deținerea de aur sub formă fizică devine o modalitate de rambursare a datoriilor și de emitere a monedei.

Astfel, aurul reprezintă o parte semnificativă a rezervelor bancare centrale la nivel global.

Recent, Insider Monkey a întocmit un clasament cu țările care dețin cele mai mari rezerve de aur în 2024. Au fost utilizate informațiile furnizate de raportul World Gold Council.

Insider Monkey este o platformă de investiții care analizează comportamentul și deciziile persoanelor influente din cadrul corporațiilor și al fondurilor speculative.

Rusia
În trimestrul al patrulea al anului 2023, rezervele de aur au atins 2.333 de tone metrice. Rusia ocupă poziția de al doilea cel mai mare producător de aur la nivel global.

În anul 2023, producția totală de aur a Rusiei a atins 324,7 tone metrice. Totuși, Rusia întâmpină dificultăți în vânzarea aurului său din cauza sancțiunilor impuse. Rusia păstrează o rezervă semnificativă de aur, însumând 2.333 de tone metrice. La data de 24 februarie 2024, valoarea estimată a rezervelor de aur ale Rusiei se ridică la 155,88 miliarde de dolari.

Franța
În trimestrul al patrulea al anului 2023, Franța dispune de o impresionantă rezervă de aur de 2.437 de tone metrice. Franța deține a patra cea mai extinsă rezervă de aur la nivel mondial, iar administrarea acestor resurse este în responsabilitatea Băncii Franței.

Aceste rezerve constituie un element esențial în menținerea stabilității economice a Franței și reprezintă o componentă crucială a strategiei financiare a țării. La data de 24 februarie 2024, valoarea rezervelor de aur ale Franței a fost estimată la 162,85 miliarde de dolari.

Italia
În trimestrul al patrulea al anului 2023, Italia ocupă poziția a treia în lume în ceea ce privește rezervele de aur, având un total de 2.452 de tone metrice.

Rezervele de aur ale Italiei sunt gestionate de Banca Centrală Italiană, Banca d’Italia. Deși Italia are o istorie bogată în activități miniere de aur, aceasta a început să se bazeze mai mult pe importuri pentru a satisface cererea, dată fiind scăderea producției interne.

La data de 24 februarie 2024, valoarea rezervelor de aur ale Italiei a fost estimată la 163,84 miliarde de dolari.

Germania
În trimestrul al patrulea al anului 2023, Germania se situează pe locul doi în lume în ceea ce privește rezervele de aur, cu un impresionant total de 3.353 de tone metrice.

Rezerva de aur a Germaniei este mai mică cu aproximativ 59% în comparație cu cea a Statelor Unite. Cu toate acestea, în ciuda absenței producției interne de aur, Germania efectuează importuri semnificative ale metalului prețios.

Banca Centrală a Germaniei, Deutsche Bundesbank, are în grijă rezervele de aur ale țării. Aproximativ 69,06% din totalul rezervelor Germaniei sunt constituite din aur. La data de 24 februarie 2024, valoarea rezervelor de aur ale Germaniei a fost estimată la 224,03 miliarde de dolari.

Statele Unite ale Americii
În trimestrul al patrulea al anului 2023, Statele Unite ale Americii dețin cea mai mare rezervă de aur în 2024, cu o cantitate de peste 8.100 de tone metrice.

În ianuarie 2024, US Geological Survey a raportat că au fost identificate până în prezent 15.000 de tone metrice de aur, iar Statele Unite au produs 170 de tone metrice de aur în 2023.

Aurul deținut de Statele Unite este depozitat în 12 bănci subordonate Rezervei Federale. Este cunoscut faptul că un seif al Federal Reserve Bank din New York adăpostește cea mai mare cantitate de aur din lume.

Total
0
Shares
Total
0
Share