Alte știri

Cum arată după inundații orașul din Germania în care au murit cei mai mulți oameni: „Nu știu dacă pot să repar ceva”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 165 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor devastatoare din Germania. În orașul Ahrweiler au murit cei mai mulți oameni, mai bine de jumătate dintre toate victimele din Germania. Localitatea arată ca după război. Zeci de mașini care au fost distruse de viituri stau la marginea drumului, mai mult ca să fie duse la groapa de gunoi. Peste tot sunt grămezi înalte de câțiva metri de noroi, scânduri, bușteni, copaci rupți, pietre și gunoaie adunate de pompieri de pe străzi și din case.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Chiar și după ce am scos apa din casă, am rămas cu 50 de centimetri de noroi. Nu știu dacă pot să repar casa și să o fac să arate cum era înainte”, spune un localnic din Ahrweiler.

Altă localitate grav afectată este Schuld, unde locuiesc 700 de oameni, estimările inițiale indică pagube de 48 de milioane de euro. Adică fiecare locuitor a pierdut aproape 70 de mii de euro.

Guvernul de la Berlin a anunțat că va debloca ajutoare de 300 de milioane de euro pentru cei afectați de revărsarea apelor. Alte 10 milioane de euro ar urma să ajungă la firmele care nu-și pot continua activitatea. Ministrul Finanțelor estimează că pagubele se ridică la miliarde de euro.

Liderii din opoziție au acuzat că avertismentele privind viiturile nu au ajuns la timp la oameni. Ei au dat vina pe autorități și pe televiziunea publică. Iar un hidrolog britanic, care a construit sistemul european de avertizare în caz de inundații, a spus că amploarea furtunii era clară cu multe zile înainte.

Guvernul condus de Angela Merkel respinge criticile. Ministrul de Interne spune că avertismentele trebuie să vină de la autoritățile regionale.

loading...

Comments are closed.