Alte știri

Cum au fost înstrăinate bunurile sindicatelor: Deputații formează o nouă Comisie de anchetă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Legislativului au format o Comisie de anchetă care va investiga cum au fost înstrăinate mai multe bunuri din patrimoniul sindicatelor. Comisia va activa timp de 90 de zile și ar urma să analizeze toate tranzacțiile care s-au făcut cu averea valoroasă a sindicatelor de la independență până în anul 2018.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!
Deputatul Lilian Carp, care a propus crearea Comisiei de anchetă, a motivat că, în ultimii 20 de ani, au fost înstrăinate bunuri de milioane din patrimoniul sindicatelor, iar din cele 100 de obiective ale Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au rămas doar câteva. Au fost vândute la prețuri derizorii hoteluri, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, tabere pentru copii.

 

O altă problemă pe care urmează să o analizeze deputații Comisiei de anchetă ține de sanatoriile de pe litoralul Mării Negre, de la Sergheevka. La sfârșitul anilor 90, liderii Confederației Sindicatelor au decis împărțirea în jumătate a patrimoniului Moldovei cu întreprinderile ucrainene, iar aceasta a dus la preluarea și gestionarea sanatoriilor și bazelor de odihnă de către firme ucrainești.

În componența Comisiei de anchetă  au fost incluși nouă deputați: doi din fracțiunea PSRM –Anatolie Labuneț și Vitalie Evtodiev; doi democrați –  Angel Agachi și Vasile Bâtcă, Lilian Carp și Veronica Roșca de la PAS, Vasile Năstase și Stela Macari de la PPDA și Denis Ulanov din fracțiunea Partidului Șor.

Deputatul Lilian Carp a fost ales președinte al Comisiei de anchetă, democratul Angel Agache va fi vicepreședinte, iar socialistul Vitalie Evtodiev – secretar al comisiei.

Citește și: Igor Dodon despre refuzul PUN de a semna pactul de neagresiune a Maiei Sandu: „Не по-пацански!”

loading...

Comments are closed.