Alte știri

Cum au reușit 4 români să fure într-o seară telefoane de peste 3 milioane de euro, în Austria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 8 decembrie 2019, 4.500 de telefoane mobile performante – din care 3.500 IPhone de ultimă generație la acea dată – au fost furate după o operațiune ca-n filme desfășurată într-o seară la depozitul unui operator din districtul Korneuburg, Austria.

După aproape un an, anchetatorii au arestat 4 români cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, a anunțat marți Poliția din Viena, potrivit Puls24. Bărbații care, în momentul de față, sunt în spatele gratiilor la Eisenstadt nu vor să facă nicio declarație, iar bunurile furate sunt de negăsit.

Doi dintre români au fost deja condamnați în luna noiembrie: bărbatul de 55 de ani, din județul Alba, prins în august în România, a primit 4 ani de închisoare, iar un tânăr de 28 de ani, 5 ani și jumătate.

Echipați cu hamuri și cabluri, hoții au urcat pe acoperișul depozitului păzit și securizat, au făcut o gaură și au coborât în interior. Cele 4.500 de telefoane, care cântăreau aproape 2 tone, au fost urcate pe acoperiș cu cabluri și apoi scoase peste gardul depozitului cu o tiroliană.

Polițiștii spun că operațiunea a fost atent planificată, iar hoții chiar au închiriat în apropiere un depozit în care au depozitat o perioadă telefoanele furate. Aici au fost ambalate și ascunse în diverse alte obiecte și apoi transportate în afara Austriei. Christopher Verhnjak, purtător de cuvânt al Poliției din Viena, a spus că, până în momentul de față, au fost localizate doar câteva din telefoanele furate în Serbia și România.

Acesta a mai spus că cei patru suspecți de 25, 28, 47 și 55 de ani au fost prinși după căutări făcute în toată Europa, până în Scandinavia, și cu ajutorul anchetatorilor români.

Suspecții, care ar fi apărați de avocați cunoscuți și foarte costisitori, au refuzat să facă vreo declarație despre acțiunea lor.

loading...

Comments are closed.