Economic

Cum devin miliardarii lumii și mai bogați în fiecare an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miliardarii lumii au devenit şi mai bogaţi anul trecut. Potrivit unui raport al celei mai mari bănci elveţiene, averile miliardarilor au ajuns la 8.900 de miliarde de dolari, o creştere de aproape 20 la sută.

Numai anul trecut au apărut 199 de noi miliardari la nivel global, numărul total al celor care deţin peste un miliard de dolari ajungând la 2.158 de persoane. Doar averile lor combinate însumează 1.400 de miliarde de dolari, mai mult, de exemplu, decât PIB-ul Spaniei sau al Australiei.

Avântul economiei chineze a jucat un rol important în consolidarea averii miliardarilor. În a doua cea mai mare economie a lumii, anul trecut au apărut câte doi noi miliardari în fiecare săptămână. Astfel numărul lor a crescut până la 373, iar averea cumulată a sărit de o mie de miliarde de dolari.

Şi creşterile de pe pieţele bursiere au avut un cuvânt de spus. în 2017 înregistrând cel mai bun an din istorie.

Specialiştii estimează şi o tendinţă în gestionare a marilor averi la nivel mondial. Apar mai multe dinastii ale bogaţilor lumii.

Iar regula „prima generaţie face banii, a doua o păstrează şi a treia o risipeşte” nu se mai aplică. Sunt mari averi care au ajuns la a cincea sau a şasea generaţie, iar moştenitorii de acum vor să investească în afaceri cu potenţial de schimbare în societate.

loading...

Comments are closed.