Alte știri

Cum evoluează lucrările de curățare a albiei râului Bâc

Pinterest LinkedIn Tumblr

În prezent lucrările de curățare a albiei râului Bâc se desfășoară pe tronsonul doi, str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, unde s-a intervenit deja pe o lungime de circa 330 metri. Pe porțiunea de la str. Petru Rareș până la str. Feredeului (unde albia râului este betonată), lucrările au fost finalizate.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Autoritățile municipale monitorizează periodic evoluția lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc, iar Tudor Gîrbu, consilier al primarului general,  a prezentat luni un raport, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit consilierului primarului general, intervențiile curente sunt mai complicate, din cauza cantității sporite de nămol, însă lucrările avansează, pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliți. „Ne întrunim zilnic dimineața, la ora 07:00 și evaluăm situația pe teren împreună cu antreprenorul. Discutăm, facem obiecții, propuneri și mergem conform graficului”, a precizat Tudor Gîrbu.

Pe teren lucrează zilnic echipe cu 4 excavatoare, un buldozer și 6 camioane care asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din str. Ghidighici.

În paralel cu excavarea, pe albia râului Bâc sunt desfășurate și lucrări de curățare a vegetației lemnoase, pentru a spori viteza de scurgere a apei. La necesitate, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va antrena suplimentar muncitori și tehnică specializată.

Termenul limită de finalizarea a lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

loading...

Comments are closed.