Alte știri

Cum îi recompensează Franța pe imigranții din prima linie în lupta cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sute de imigranți din Franța care lucrează în prima linie a luptei cu COVID-19, vor putea aplica pentru cetățenie rapidă, ca recompensă pentru efortul lor, scrie BBC.

Ministerul de interne i-a invitat pe rezidenți să ajute la eforturile împotriva Covid-19 și să aplice pentru acordarea rapidă a cetățeniei.

Peste 700 de imigranți au primit deja cetățenie sau se află în etapele finale. Printre ei sunt profesioniști din domeniul sănătății, agenți de curățenie sau lucrători din magazine esențiale.

Inițiativa de acordare a cetățeniei într-o procedură accelerată a fost anunțată pentru prima dată în septembrie. Șaptezeci și patru de persoane au primit deja un pașaport francez, iar alte 693 sunt în faza finală. Până acum au depus candidatura în total 2.890 de persoane.

„Profesioniștii din domeniul sănătății, cei din curățenie, lucrătorii din centrele de îngrijire a copiilor sau a bătrânilor, toți și-au dovedit angajamentul față de națiune și a venit acum rândul republicii să facă ceva pentru ei”, a declarat Marlene Schiappa, ministrul delegat pentru cetățenie.

În mod normal, un solicitant pentru cetățenie trebuie să fi fost rezident în Franța timp de cinci ani, cu un venit stabil și să demonstreze că s-a integrat în societate.

Guvernul a anunțat, însă, că muncitorii Covid din prima linie trebuie să locuiască în Franța doar doi ani pentru a fi eligibili pentru cetățenie, ca recunoaștere a „marilor servicii prestate”.

loading...

Comments are closed.