Social

Cum încearcă salvatorii moldoveni să prevină înecurile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a înecurilor pe teritoriul țării.

Salvatorii au comunicat oamenilor despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate, dar și despre pericolele aflării în preajma bazinelor care nu au scop de agrement.

Angajații IGSU au atras atenția persoanelor de pe plaje asupra comportamentului acestora înainte de a intra în apă. Salvatorii au îndemnat oamenii să evite consumul de băuturi alcoolice și să nu intre în lacuri în condiții de ebrietate. Mai mult, specialiștii avertizează oamenii să monitorizeze copii și să nu le permită scăldatul în locuri neamenajate sau fără prezența apropiaților.

Potrivit IGSU în ultima săptămână de vară salvatorii au împărțit 1425 de pliante informative celor care se odihneau pe malurile râurilor sau lacurilor din țară, dar și au instruit peste 2000 de oameni prin intermediul difuzorului. Mai mult, salvatorii au comunicat cu responsabili din 147 de primării pentru a instrui autoritățile la capitolul bazele securității vieții. Campania de prevenire a înecurilor va continua pe teritoriul țării pe tot parcursul perioadei cu temperaturi ridicate.

loading...

Comments are closed.