Cum influentează temperatura și umiditatea noul coronavirus. În ce condiții supraviețuiește mai mult

De la apariția noului coronavirus, la finele lui 2019, experții din lumea medicală au efectuat numeroase studii pentru a înțelege cum poate fi acesta combătut.

Înțelegerea impactului condițiilor de mediu asupra viabilității SARS-CoV-2 și a potențialului său de transmitere este crucială pentru anticiparea dinamicii pandemiei și pentru proiectarea strategiilor de atenuare.

Un studiu publicat recent de către BioRxiv sugerează faptul că acest nou coronavirus poate fi un agent patogen endemic.

“SARS-CoV-2 supraviețuiește mai bine la temperaturi scăzute și umidități relative extreme. Timpul mediu de înjumătățire plasmatică al virusului a fost mai mare de 24 de ore la 10 °C și 40% HR, dar mai puțin de o oră și jumătate la 27 °C și 65% HR”, se arată studiul.

Rezultatele evidențiază scenariile de risc special de transmitere și oferă o explicație pentru evenimentele de supra-răspândire observate în medii interioare reci, cum sunt fabricile de procesare a alimentelor.

Cât timp supraviețuiește COVID-19, în funcție de temperatură

Un alt studiu efectuat de oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong în luna aprilie a concluzionat că noul coronavirus este cel mai activ la temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius și devine mult mai slab la temperaturi ridicate.

Virusul este foarte stabil temperatura de 4 grade, dar este sensibil la căldură, după cum rezultă din raportul cercetătorilor, potrivit TASS.

La acestă temperatură, infecția durează mai mult de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade Celsius acesta ar muri în cinci minute.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share