Alte știri

Cum ne influențează smartphone-urile judecata de zi cu zi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cercetătorii susțin că utilizarea unui telefon mobil are un impact major asupra deciziilor pe care le luăm și ne face să fim mai raționali și mai cumpătați, scrie playtech.ro

Am fost părtași de multe ori la situații în care emoțiile puternice au generat situații inconfortabile sau certuri, doar pentru că cineva s-a grăbit să zică ce are pe inimă fără să cugete înainte. Se pare că atunci când vine vorba să luăm decizii, poate că ar trebui să ne folosim de un smartphone în loc de un PC, pentru că studiile recente ne arată că suntem mai raționali atunci când utilizăm un telefon mobil.

Un studiu publicat în revista Computers and Human Behavior sugerează că utilizarea computerului ne face să fim mai repeziți și să nu acordăm o suficient de mare atenție deciziilor pe care le luăm, însă folosirea telefonului mobil ne face să fim mai raționali când avem de a face cu o dilemă.

Cercetătorii sunt de părere că smartphone-urile îți permit să îți îndrepți atenția asupra rezolvării unei singure sarcini, în timp ce computerele îți permit să ai de a face cu mai multe informații deodată, determinându-te să fii mai haotic. Pentru a testa această ipoteză, specialiștii au realizat un studiu pe un număr de 1.010 participanți, cărora le-au prezentat mai multe dileme. Apoi le-au analizat reacțiile și le-au clasificat în funcție de dispozitivul utilizat (smartphone sau PC).

 

loading...

Comments are closed.