Alte știri

Cum poți să călătorești în jurul lumii aproape fără niciun ban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vrei sa stai fara niciun ban in casa care are pisicina din fotografia de mai sus cat timp iti alegi urmatoarea destinatie de vacanta?  Știm, sună prea frumos ca să fie adevărat, dar e posibil. Dacă ai puțin timp liber, un pic de voință și un PC sau smartphone pe care să faci research online, vei descoperi ca poți călători oriunde în lumea largă cu bani puțini.

Site-urile care te învață cum sa călătorești aproape gratis prin lumea largă îți pot oferi o gramadă de idei care să te ajute să îți împlinești visul. De la programe de voluntariat care oferă masă și cazare în schimbul muncii tale, la joburi precum îngrijitor de case de vacanță luxoase sau angajat pe vase de croazieră private, soluțiile pentru a putea călăori în jurul lumii cu bani foarte puțini sunt surprinzator de multe.

Mai jos îți prezentăm 5 asemenea oportunități pe care le ai la doar un click distanță.

Back Door Jobs e un site destinat aventurierilor care vor să facă bani în timp ce călătoresc. Cu alte cuvinte, îți poți finanța călătoria chiar în timp ce călătorești. Aici vei găsi o grămadă de job-uri part-time interesante, de la ucenic în fabrici de ciocolată, la angajat în parc de distracții.

All Hands e o organizaţie non-profit care oferă atât programe de voluntariat, cât şi job-uri permanente. Ca voluntar All Hands, vei avea masă + cazare gratuite, precum şi posibilitatea de a călători în jurul lumii, alături de ceilalţi voluntari.

Home Swap Pe acest site poți găsi o grămadă de persoane interesate să facă schimb de case. Cu alte cuvinte, tu le împrumuți casa ta, ei îți împrumută casa lor. Deşi nu e o experienţă care să le facă cu ochiul multora (din diverse motive), e totusi o ocazie numai bună să aduni câteva poveşti interesante de spus nepoţilor, la bătrâneţe.

Coolworks e un site care îţi oferă o grămadă de oportunități și joburi sezoniere. Poţi filtra căutarea în funcţie de tipul de job căutat (restaurant, parc de distracţii etc.) sau poți să alegi un job în funcţie de sezonul preferat. E modul ideal de-a face bani în timp ce călătoreşti (adică nu vei fi nevoit să strângi bani în avans) fără să fii obligat să îţi iei un angajament pe termen lung.

Caretaker e site-ul potrivit pentru tine dacă îţi doreşti să stai gratuit într-o vilă care se află pe o insulă privată sau într-o casă din sudul Franţei, de exemplu. Descrierea job-ului: să ai grijă de casă şi eventual de animalele de companie ale proprietarului câtă vreme e plecat în vacanță. E o oportunitate perfectă dacă vrei sa ai cazare gratuită şi să poţi explora zona, însă trebuie ținut prezent faptul că e de scurtă durată.

loading...

Comments are closed.