Alte știri

Cum să Nu te îmbolnăvești din cauza aparatului de aer condiționat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În jungla urbană, în timpul verii există o singură scăpare – aerul condiționat față de care în mod tradițional avem o  atitudine precaută: fără el e rău, iar cu el ți-e frică – dacă te îmbolnăvești. Pentru a minimiza riscul, trebuie să respecți patru reguli.

1. Direcția. Unde va sufla aerul condiționat, trebuie de stabilit la faza de instalare. Dacă nu v-ați gîndit la acest lucru, veți suporta consecințele. În orice caz, principiul de supraviețuire este simplu: aer condiționat poate sufla oriunde, dar nu spre tine.

2. Somnul. Aerul condiționat poate fi lăsat conectat și pe timp de noapte: nu face doar să dormiți sub aparatul de aer condiționat. În somn corpul nostru pentru o lungă perioadă de timp se află într-o poziție statică, și în cazul în care asupra lui este îndreptat fluxul de aer – nu neapărat rece – ne putem pomeni cu ușurință cu o miozită (inflamație a mușchilor), și problemele cu coloana vertebrală.

3. Despre temperatura. Este ușor să răcești din cauza aerului condiționat – nu e un basm. Medicii recomandă să fixăm temperatura, astfel încît diferența cu cea de afară să nu fie mai mare de 4-6 grade.

4. Despre curățare. Aparatul de aer condiționat trebuie să fie curățat în mod regulat. În caz contrar, mai devreme sau mai tîrziu, va începe să miroase, și, în plus, să răspîndească nu numai răcoare, dar și bacterii.

loading...

Comments are closed.