Alte știri

Cum să prevenim furturile din automobile. Îndemnul polițiștilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Întrucât majoritatea furturilor din autoturisme se datorează neatenției proprietarilor, Poliția Capitalei atrage atenția asupra unor măsuri simple și eficiente prin care toți proprietarii de autoturisme se pot feri de neplăcerile cauzate de spargerea autoturismului și sustragerea bunurilor.

Principalele moduri de operare folosite de infractori:  Forţarea mecanică a încuietorilor, spargerea geamurilor, furtul componentelor exterioare (oglinzi, ornamente, embleme, proiectoare, roţi etc.) În ultimii ani, pe fondul progresului tehnologic, a început să se dezvolte un nou mod de operare, bazat pe dispozitive electronice care acţionează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismului.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, Poliția Capitalei recomandă posesorilor de autoturisme:

• Parcați autoturismul în locuri special amenajate, iluminate și, eventual,supravegheate, verificând sistemele de închidere; cuplați alarma și verificați dacă roata de rezervă și portbagajul sunt asigurate corespunzător;
• Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (genți, poșete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vor tenta hoții să vă spargă vehiculul.
• Evitați să păstrați în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a mașinii, documentele firmei, cărți de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
• Închideți complet geamurile când părăsiți autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat ușor întredeschis vă poate da peste cap toate precauțiile folosite.
Dacă auziți un sistem de alarmă, nu treceți nepăsător mai departe. Gândiți-vă că ar putea fi autoturismul dvs!
În cazul în care constatați că s-a comis un furt, nu umblați în mașină ( puteți distruge urmele), ci sesizați Poliția!
Nu rămâneți indiferenți dacă observați persoane suspecte la alte autoturisme!
Nu fiți indiferenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, alăturați-vă Poliției în lupta împotriva infractorilor!!!

În cazul în care constataţi că s-a comis un furt din autoturismul dvs, apelați cu încredere serviciul specializat 112 !

loading...

Comments are closed.