Social

Cum să scapi de durerea de cap fără să apelezi la pastile?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fiecare dintre noi a experimentat, măcar o dată, sâcâitoarea migrenă, durerea de cap care pare că nu ne dă pace, indiferent de ceea ce am face. Migrenele sunt extrem de variate, iar cauzele acestora extrem de diferite, încât este dificil să găseşti o pastilă minune care să te scape rapid de durere.

Din fericire, se pare că există câteva remedii fără medicamente, care ne pot ajuta să scăpăm de migrenele atât de înfiorătoare.

Durerile de cap sunt adesea stimulate de fotosensibilitate, iar atunci când lumina călătoreşte prin retină ajunge în centrii nervoşi ai creierului. Iar acest lucru înseamnă că orice obiect luminos, tabletă, telefon sau laptop, poate provoca migrene. Pentru a evita astfel de momente, este bine să luăm o pauză de câteva minute pe oră.

O durere acută poate fi cauzată de acumularea tensiunii la nivelul gâtului şi al umerilor, iar asta se întâmplă de multe ori, din cauza poziţiei deficitare de la birou sau a orelor petrecute în hibernare fizică… tot acolo. Reţeta perfectă pentru a scăpa de durere ar fi să mergi la un masaj, dar dacă nu avem timp de aşa ceva, pe internet găsim numeroase tutoriale pentru relaxare.

Un alt factor declansator al migrenelor este stresul. Specialiştii spun că ceaiul negru poate regla nivelul cortizonului, hormonul stresului, deci poate fi un remediu eficient. Dar pentru o eficienţă maximă, o infuzie de ghimbir atunci când durerea de cap este asociată cu stare de greaţă, este mai mult decât bine-venită.

Atunci când simţi presiune în zona tâmplelor, întreabă-te dacă ai băut suficientă apă în ultimele ore. Corpul nostru trimite semnale de alarmă precum migrenele severe chiar şi atunci când suntem doar puţin deshidrataţi.

loading...

Comments are closed.