Alte știri

Cum se desfășoară imunizarea în capitală. Ceban: Au fost imunizate cca 40% din cadrele didactice din municipiu. Urmează taxatorii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Instituțiile medicale din municipiu sunt bine pregătite pentru procesul de vaccinare. Astfel, au fost formate echipele de vaccinare, sunt operaționale în acest moment 19 Puncte de Vaccinare, a fost instruit personalul, s-a efectuat un exercițiu de simulare a întregului proces logistic de recepționare, transportare, depozitare și distribuire a vaccinurilor. Despre aceasta scrie primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, de la începutul campaniei de vaccinare, Republica Moldova a recepționat 112.970 doze de vaccin anti-COVID-19.

„Pentru mun. Chișinău, pentru vaccinarea cu I doză, au fost distribuite 34.580 doze a trei tipuri de vaccin antiCOVID-19: Astra Zeneca, Pfizer/BioNTech și Sinofarm. În total până la data de 14 aprilie în mun. Chișinău au fost vaccinate cu Doza I – 30.494 persoane, inclusiv 11.243 în instituții medicale spitalicești și 19.251 persoane de către Asistența Medicală Primară. De ieri s-a început procesul de imunizare cu doza a II-a Pfizer/BioNTech.

Vaccinarea persoanelor eligibile cu doza a II cu vaccinul Astra Zeneca se planifică din data 27 aprilie, iar cu vaccinul Sinofarm din data 12 aprilie”, a declarant Ceban.

La CSP Chișinău au fost raportate doar 28 evenimente adverse post-imunizare moderate la vaccinul Astra Zeneca și Pfizer. Cazuri grave cu pericol pentru viață nu au fost raportate.

De precizat că în cadrul Centrului municipal de Vaccinare sunt amenajate 6 posturi de imunizare, iar fiecare post poate să imunizeze cca 200 de persoane, astfel capacitatea zilnică de vaccinare poate ajunge până la 1200 persoane. Până la ziua de astăzi au fost imunizate cca 40% din cadrele didactice din municipiu. În paralel, municipalitatea a decis vaccinarea prioritară din săptămâna curentă și a taxatorilor din parcurile de troleibuze și autobuze.

loading...

Comments are closed.