Alte știri

Cum se va circula în Paris după relaxarea restricțiilor. Nu oricine va putea folosi transportul public la orele de vârf

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doar persoanele care vor prezenta dovada că trebuie să circule vor fi lăsate să folosească transportul public din Paris la orele de vârf, după relaxarea restricţiilor pe 11 mai, a anunţat ministrul francez al transporturilor Elisabeth Borne, informează joi DPA, citată de Agerpres.

Autorităţile vor căuta să asigure transport public cât de mult posibil, pentru a reduce cererea, a spus Borne.

Călătorii vor trebui să aibă asupra loc o declaraţie de la angajatorul lor, care să arate necesitatea deplasării la locul de muncă la acea oră.

Oricine altcineva va călători la acele ore pentru alte motive esenţiale va trebui de asemenea să prezinte o dovadă în acest sens.

De asemenea, vor exista amenzi de 135 de euro pentru cei care nu vor respecta restricţiile şi nu vor purta măşti, care vor fi obligatorii pentru pasagerii cu vârste de peste 11 ani, a mai spus Borne.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat joi că Franţa va ridica gradual restricţiile începând de lunea viitoare, 11 mai, dar că unele restricţii vor rămâne în vigoare în regiunea Parisului, unde noul tip de coronavirus este încă activ.

De altfel, autorităţile franceze doresc să încurajeze cetăţenii să renunţe la maşini şi să facă naveta pe biciclete după ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Iniţiativa, propusă la sfârşitul lui aprilie de Ministerul Energiei şi Transporturilor, include construirea unor piste temporare de biciclete şi o subvenţie de 20 de milioane de euro pentru costurile lucrărilor de reparaţii.

Citește și: Alexandr Lukașenko este dur criticat de Vladimir Putin pentru lipsa măsurilor de carantină din Belarus

loading...

Comments are closed.